DuBOwK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DuBOwK

İZMİR'Lİ GRAFFİTİCİLERİN BULUŞMA NOKTASI

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM

2 posters
YazarMesaj
alişş
Co-Admin
Co-Admin
alişş

4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM Empty
MesajKonu: 4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM   4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM EmptySalı Şub. 10, 2009 9:54 pm

Hala hayatta olan ATATÜRK'ün şoförünün sözlerinden:

"Seyfettin bey İtalyan sefiri ile ****** arasında İtalyanca tercümanlık da yapmış. Konuşmaların bir kısmını mükemmel bir İtalyanca ile anlattı.

"Mussoloni bütün dünyaya meydan okuyordu. Rodos adasına 40 bin asker yığmış. İzmir'i istiyor bizden. İtalyan sefiri Povli ******'ün yanına geldi. ****** gece adamıydı.

Bana 'Sor bakalım niye geldi?' dedi. O da 'Eğer 4 ay içinde İzmir'i bize vermezsen, zorla alacağız' diye cevap verdi. ******, 'Ben yarın cevap vereceğim' dedi. Ben İtalyan sefirine, 'Yarın sabah 9'da gel. ****** cevabını o zaman verecek' dedim. İtalyan sefiri ertesi gün sabah 9'u çeyrek geçe geldi. ****** işaret parmağını kaldırarak İtalyan sefirine 'söyle o koca herife, o 40 bin askerle İzmir'i alamaz ama ben 4 bin mehmetcikle Roma'ya girerim.' dedi.."
alişş
Co-Admin
Co-Admin
alişş

MesajKonu: Geri: 4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM   4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM EmptySalı Şub. 10, 2009 9:58 pm

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK FARKI İŞTE.....(AİLENİZEDE HERKESE GÖSTERİN BU YAZIYI) ATATÜRK GENÇLERİYİZZZZ cheers cheers Very Happy Smile Wink
KsKLorD90
Co-Admin
Co-Admin
KsKLorD90

MesajKonu: Geri: 4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM   4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM EmptyÇarş. Şub. 11, 2009 4:31 pm

eline saglık alien alien
http://dub-owk.yetkinforum.com

4000 MEHMETÇİKLE ROMA'YA GİRERİM
1 sayfadaki 1 sayfası